کوره قوس الکتریکی (EAF)

17 مهر 1401

کوره قوس الکتریکی (EAF) و کربن زدایی با اکسیژن و آرگن

فرآیند قوس الکتریکی و کربن زدایی و آرگن از سال 1960 برای ذوب آلیاژ های آهن پر کروم زنگ نزن استفاده شده است. بعضی از سوپر آلیاژ ها از نظر خواص همانند فولاد های زنگ نزن مخصوص هستند.

سوپر آلیاژ های پایه نیکل پر کروم را می توان به طریق مشابه با فولاد های زنگ نزن ذوب کرد. اکثر فرآیند های ذئب ترکیب شارژر مواد اولیه ذوب، اقتصادی ترین بخش فرآیند را تشکیل می دهند.

فرآیند قوس الکتریکی و کربن زدایی و آرگن این مزیت ویژه را دارد که در آن می توان ارزانترین مواد خام را نسبت به فرآیند های ذوب به کار برد. در این روش مستقیما از قراضه استفاده می شود، بدون آنکه نیازی به ذوب اولیه آن باشد.

هزینه کم فرآیند قوس الکترونیکی در ذوب سوپر آلیاژها

هم چنین در شرایط محدود شده به جای استفاده از مواد خام با ارزش مانند MO  و NB میتوان از اکسید های آنها که ارزانتر هستند، استفاده کرده. در مجموع روش دوب این فرآیند کم هزینه ترین فرآیند ذوب سوپر آلیاژ ها می باشد.

همان گونه که از نام فرآیند بر می آید این روش شامل دو نوع تجهیزات است: یک کوره قوس الکتریکی (EAF) و یک نتنک کربن زدایی با آرگن و اکسیژن بار که در کوره EAF قرار داده می شود.

توان الکتریک یکوره قوس الکتریکی از طریق الکترودهای بزرگ گرافیتی که در سقف کوره قرار دارد به بار منتقل می شود. در شروع عملیات ذوب، الکترود به داهل بار فرو می رود، تا جریان الکتریکی بار عبور کرده و به کف کوره برسد.

سپس الکترودها به تدریج بیرون کشیده می شوند تا یم قوس پایدار بین بار و الکترود برقرار شود. این قوس توان لازم برای ذوب بار را تامین می کند.

پس از ذوب شدن بار آهک اضافه می شود، تا با ایجاد سرباره، گوگرد مذاب دمیده می شود. واکنش اکسیژن با کربن و سیلسیم و آلومینیم، این عناصر را اکسید کرده و به سرباره منتقل می کندو گرمای ایجاد شده از این واکنشهای گرمازا دمای مذاب را در حد مطلوب نگه می دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *