پودر تانتالیوم

29 تیر 1400

پودر تانتالیوم ( تانتال ) برگرفته از یک واژه یونانی به نام تانتالوس می باشد و در جدول تناوبی آنرا با نماد Ta  نشان می دهند، عدد اتمی آن 73 است و در دسته فلزات واسطه قرار دارد و در سال ۱۸۰۲ میلادی توسط دانشمندی سوئدی کشف شد.  

پودر تانتالیوم فلزی انتقالی براق،بسیار سخت و به رنگ آبی خاکستری است.

مزایای پودر تانتالیوم

از مزایای تانتالیوم می توان به سنگین بودن، انعطاف پذیر بودن، سخت بودن و مقاومت بسیار بالا در برابر اسیدها و برخورداری از هدایت الکتریکی و حرارتی بسیار خوب نام برد.

پودر تانتالیم

در حقیقت این فلز در دماهای زیر ۱۵۰ درجه سانتیگراد ، کاملا از حملات شیمیایی در امان است و فقط توسط اسید هیدروفلوئوریک ، محلول های اسیدی حاوی یون فلورید و تری‌ اکسید سولفور آزاد می تواند مورد حمله قرار بگیرد.

نقطه ذوب پودر تانتالیوم

نقطه ذوب این عنصر  ۳۰۱۷ درجه سانتی گراد است و تنها نقطه ذوب تنگستن و رنیم از این عنصر بیشتر است.

پودر تانتالیم

منبع تهیه پودر تانتالیوم

پودر تانتالیوم ، در کانی تانتالیت و اوکسنیت و سایر کانی‌ها نظیر سامارسکیت و فرگوسونیت یافت می‌شود. کانی‌های تانتالم در استرالیا، برزیل، کانادا، جمهوری دموکراتیک کنگو، موزامبیک، نیجریه و …  مورد استخراج و بهره برداری قرار می گیرد.

کاربردهای پودر تانتالیوم

مهم ترین کاربرد پودر تانتالیوم، بصورت پودر فلزی در تولید قطعات الکترونیکی، عمدتاً خازنهای تانتالم می‌باشد.

 موارد کاربرد این خازنها، بیشتر در تلفن‌های سیار، کامپیوتر ها و تجهیزات الکترونیکی است.

همچنین از پودر تانتالیوم جهت تولید آلیاژهای مختلفی که دارای نقاط ذوب بالا و در عین حال دارای مقاومت و انعطاف‌پذیری هستند، استفاده می‌شود. از تانتالیوم همچنین جهت تولید آلیاژهای مختلفی که دارای نقاط ذوب بالا، مقاومت و انعطاف‌پذیری هستند، استفاده می‌شود.

در واقع این فلز با عناصر دیگر آلیاژهایی می‌سازد که در تولید ابزارهای کاربید برای وسایل فلزکاری، در ساخت ابر آلیاژها برای قطعات موتورهای جت و ابزار مورد نیاز برای فرآیندهای شیمیایی ، رآکتورهای هسته‌ای و قطعات موشک مورد استفاده قرار می گیرد. به علاه این فلز، به علت انعطاف‌پذیر بودن، می‌تواند به صورت سیم های ظریفی درآید و بعنوان یک افروزه جهت تبخیر فلزاتی همچون آلومینیوم بکار برود.

به دلیل آن که با مایعات بدن واکنش نمی دهد و همچنین تحریک کننده نمی‌باشد، در ساخت وسایل جراحی کاربرد وسیعی دارد.

کلام آخر

ترکیبات دارای تانتالیوم ندرتا مشکل ساز می باشند اما باید آنها را سمی و خطر ساز محسوب کرد. گفته می شود این فلز می تواند تومور زا باشد. به علاوه گرده این فلز، خطر ایجاد انفجار و احتراق دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *